بررسی چای و چایکاری در ایران و اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

مطالب دیگر:
📚دانلود پاورپوینت در مورد اختلالات ریاضی و راه های درمان آن .📚دانلود پاورپوینت در مورد اختلالات یادگیری .📚دانلود پاورپوینت در مورد اختلالات نوشتن .📚دانلود پاورپوینت در مورد ارزشيابي آموزشي .📚دانلود پاورپوینت ارزشیابی توصیفی .📚دانلود پاورپوینت کشور همسایه ما: ارمنستان .📚دانلود پاورپوینت تحليل محتواي دروس هديههاي آسمان؛ پايه پنجم درس چهارم: از نوزاد بپرسيد! .📚دانلود پاورپوینت علوم تجربی درس پنجم حرکت بدن .📚دانلود پاورپوینت آشنایی با کسر متعارفی .📚دانلود پاورپوینت در مورد نمو نه هایی از الگوهای فعال تدریس .📚دانلود پاورپوینت ریاضی درس چهارم پایه پنجم الگوها .📚دانلود پاورپوینت در مورد الگوی قضاوت عملکرد .📚دانلود پاورپوینت الگوي هاي فعال تدريس الگوي ساختن گرايي .📚دانلود پاورپوینت آموزش كودكان اتيسم .📚دانلود پاورپوینت علوم پنجم نیازهای ویژه ذهنی؛ اندام های حرکتی .📚دانلود پاورپوینت در مورد انرژی الکتریکی جلسه چهارم .📚دانلود پاورپوینت علوم تجربی چهارم دبستان مبحث: انرژی نیاز هر روز ما .📚دانلود پاورپوینت در مورد انرژی نیاز هر روز ما جلسه سوم .📚دانلود پاورپوینت در مورد انشاء .📚دانلود پاورپوینت در مورد اهداف درس هنر در مقطع ابتدایی .
بررسی چای و چایکاری در ایران و اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین |دانلود-|30014689|اِی جی|age
با سلام و درود خدمت خدمت شما پژوهشگر عزیز در این مطلب از سایت فایل با عنوان بررسی چای و چایکاری در ایران و اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین هم اکنون آماده دریافت می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب مراجعه نمایید .

مقدمه

علیرغم جایگاه خاص صنعت گسترده چایکاری و چایسازی در اقتصاد ملی و رژیم غذایی مردم ایران که مصرف سرانۀ بالایی را در جهان به خود اختصاص داده است ، در اثر عوامل مختلف ( فنی – اجتماعی – اقتصادی ) آسیب های شدیدی به اقتصاد ملی به ویژه اقتصاد منطقۀ گیلان وارد آمده است . به طوری که صنعت چایسازی ایران تقریباً به مرحلۀ رکود و افت رشد رسیده است . به علاوه به علت عدم خودکفایی در تأمین چای ، سالانه مقدار زیادی چای از طرق مختلف ( قسمت عمده به صورت قاچاق ) وارد کشور شده و با توجه به واردات کنترل نشدۀ چای ، بیش از 120 میلیون دلار ارز از کشور خارج شده که معضل بیکاری و مهاجرت و فقر را در منطقه افزایش داده است .

از طرفی جایگاه چای در افق برنامۀ سال 1400 با هدف رسیدن به خودکفایی و با تولید 130 هزار تن در سال در نظر گرفته شده است تا نه تنها در این زمینه به خودکفایی نایل شویم بلکه حتی مقدار قابل توجهی اشتغال ایجاد شود . بریا رسیدن به این هدف می باید از نرخ رشد کنونی 13 درصد به سطح 20 درصد برسیم . افزایش نرخ تا 20 درصد و افزایش تولید ، نیاز به اجرای یک برنامۀ مدون و همه جانبه دارد که افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش سطح زیر کشت می باشد .

به این منظور یک برنامۀ تولیدی مشخص و دقیق و قابل اجرا برای افزایش سطح زیر کشت و واکاری ، ریشه کن کردن ، پر کردن جای خالی و غیره باید در نظر گرفته شود .

ابتدا برای تولید این مقدار انبوه ( حدود 200 میلیون اصله ) نهال های مرغوب و سالم ( diseode free ) و یکنواخت به ناچار نیاز به استفاده از روش های ریز ازدیادی و تکنیک های پیشرفتۀ امروزی است . همچنین برای اصلاح باغهای قدیمی و مخروبه لازم است که ارقام جدید مناسب از لحاظ رشد رویشی – اندازه و شکل ظاهری – کمیت و کیفیت عملکرد و مقاومت در برابر آفات و امراض و تنش های محیطی به ویژه ارقامی که به آب کمتری نیاز دارند باید از روش های نوین بیوتکنولوژی استفاده و جایگزین نمود . تکثیر از طریق روش های سنتی پر هزینه وقت گیر و نامطلوب مانند کاشت بذر – قلم زدن و پیوند زدن مورد تأیید نیست زیرا در تکثیر جنسی معایب زیادی از جمله تفرق صفحات در نتایج به وجود می آید . در تکثیر از طریق قلمه زدن بعضی از قلمه ها ریشه دار نمی شوند و یا مدت طولانی تا حدود 2 سال در خزانه باقی می مانند و از طرفی برگهای قلمه خزان کرده و باعث خشک شدن و از بین رفتن قلمه ها می گردد . همچنین تکثیر از طریق پیوند بسیار وقت گیر و پرهزینه می باشد . به علاوه نهال های پیوندی دارای رشد اولیه کندی می باشد .

بنابراین استفاده از بیوتکنولوژی به عنوان یک ابزار قدرتمند مشکلات تولید نهال های مورد نیاز و اصلاح نژاد ارقام چای را حل خواهد نمود . بعضی از تکنیک هایی که می توان برای این اهداف به کار برد عبارتند از :

1 کشت مریستم و ازدیاد انبوه کلون ها و گیاهان قوی و پر رشد و عاری از بیماری در مدت کوتاه .

2 انتقال ژن های مطلوب و تولید رقم مقاوم با کمک مهندسی ژنتیک .

3 جداسازی و کشت پروتوپلاست و دو رگه های سوماتیک .

4 تولید گیاه هاپلویید از طریق کشت دانه های گرده یا بساک .

5 تولید جنین های سوماتیک و بلور مصنوعی .

6 حفظ و ذخیره سازی جرم پلاست .

برای کاهش هزینه های تولید ناچار نیاز به مکانیزه کردن مراحل مختلف کاشت ، داشت و برداشت داریم . در حال حاضر بیشتر مراحل تولید توسط نیروی انسانی انجام می شود که بسیار پر هزینه است . استفاده از ماشین های مناسب هرس ، تراکتورهای باغی ، ماشین های پرچین و ماشین های برداشت و تأمین و انتقال و استقرار شبکه های مناسب آبیاری بارانی توأم با تأمین آب مورد نیاز نه تنها در کاهش هزینه ها مؤثر است بلکه عملکرد را افزایش داده بطوریکه شواهد نشان می دهد با به کار بردن تکنولوژی مناسب عملکرد بیش از 20 تن در هکتار رسیده است .

جهت افزایش کیفیت بهداشتی می باید از روش های کشاورزی ارگانیک ( بدون مصرف سموم ) استفاده نمد هر چند که شواهد نشان می دهد که به علت مصرف کم سموم علف کش و سموم قارچ کش و سموم دیگر و کودهای شیمیایی ، چای ایران از نظر آلودگی به موادسمی و عناصر سنگین نسبت به سایر کشورهای تولید کننده چای از همه مرغوبتر بوده و حتی نسبت به چای های خارجی دارای درصد فلوئور بیشتری است ( ppm 204 ) . در این زاستا استفاده از کودهای حیوانی و ضایعات چای برای بهبود کیفیت زمین توصیه می شود . از طرف دیگر استفاده از روش های بیولوژیک و زراعی مبارزه با آفات و امراض توصیه می شود .